Társadalmi felelősségvállalásaink

Küldetésünk


A Fino-food Kft. minőségpolitikájában a magasabb hozzáadott értékű termékek gyártását tűzte ki célul, amelyek egyben finomak is. A minőségi, ízletes és egészséges tejtermékek előállításának titka a több, mint 120 éves hagyomány, ötvözve a modern technológiával.


Felelősségvállalásaink

Vásárlóinkért:


A minőségi élelmiszer előállításában alapvető dolognak tartjuk a minőségbiztosítási rendszerek működtetését vállalatunknál. Ezek adnak garanciát arra, hogy biztonságos élelmiszert tegyenek az asztalukra vásárlóink. Ennek érdekében vezettük be az élelmiszergyártás területén a legmagasabb szintű minőségirányítási rendszert, az IFS-t (International Food Standard) vállalatunknál.  A pályázati támogatások segítségével végrehajtott technológiai fejlesztések, modern feldolgozógépek beszerzése szintén a minőségi termékek előállítását szolgálják.
Külső kontrollként jó mércének számítanak a védjegyek. A Prémium Hungaricum Egyesület, a Kárpát Medence Specialitásainak Érdekvédő Szervezete Szegzardina, valamint Tokajis sajtunk számára adta meg a védjegyet a kiváló minőségért. Kiváló Magyar Élelmszer védjeggyel büszkélkedhet továbbá az előbb említett Szegzardina, és Vinoforo sajtunk is.
Értékesek számunkra a vásárlói visszajelzések. Hiba csúszhat a gépezetbe, azonban a minőségi kifogásokkal, de a termékeinket illető pozitív visszajelzésekkel is tudnak segíteni a vásárlók, hogy az igényeiknek jobban megfelelő terméket állíthassunk elő.

 

Standunk a 2012-es Foodapest kiállításon, ahol a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termékek szerepeltek az Agrármarketing Centrum szervezésében

 

Dolgozóinkért:

Fontos számunkra, hogy kollégáink hogyan boldogulnak a mindennapi munkájuk során. A munkavégzéshez szükséges ismereteket az általunk támogatott tanfolyamokon, tréningeken meg tudják szerezni. Visszajelzés lehetősége is adott számukra, bizonyos időközönként kérdőíves elégedettségmérést, kompetenciavizsgálatokat, munkakörelemzéseket hajtunk végre. Egy ötletösztönző rendszert is bevezettünk vállalatunknál, a hasznos, hatékonyságot növelő ötletekért a dolgozók jutalmat kapnak.
Az összeszokottabb, gördülékenyebb munkavégzés érdekében csapatépítő tréningeket tartunk.
A közösségépítésben fontosak a „nem hivatalos”, munkahelyen kívüli programok is. Közös kirándulással, családi nappal kovácsoljuk szorosabbra tejüzemünk dolgozói közösségét.

A somogyiakért

100 % somogyi – olvasható a termékeinken, amelyeket somogyi munkaerővel állítunk elő. Sok kicsi sokra megy, ezt tartjuk szem előtt: a teljesség igénye nélkül a város ünnepi díszkivilágítása, óvodák jótékonysági báljainak támogatása, Kaposvár takarításának segítése, versenyek támogatása, az I. Kaposvári Ifjúsági Kupa, Megyebál, Város bálja, boros rendezvények, konferenciák támogatása az egyetemen vagy a megyében, rendszeres véradás, a város „kiszínezése” a Compass Egyesülettel együttműködve - fontos számunkra, hogy segítő kézzel részt vegyünk a helyi közösség életében. A Megyei Könyvtár részére a nálunk feleslegessé vált mezőgazdasági illetve kereskedelmi szaklapokat időközönként eljuttatjuk, hogy a nagyközönség is tájékozódni tudjon ezekről a területekről.

 

 
Néhány a köszönőlevelek közül

Természeti környezetünkért

Tejüzemünkben korszerű szennyvízkezelő rendszert működtetünk. A termelés során keletkezett szennyvizet már azelőtt helyben tisztítjuk, mielőtt kikerülne a városi csatorna-rendszerbe. Ezzel is kímélni tudjuk a környezetet.
A gyártás során keletkezett mellékterméket sem engedjük a lefolyóba: az értékes savóból a nemrég üzembe helyezett savószűrő berendezéssel nyerjük ki az értékes anyagokat. Emellett a Kaposvári Cukorgyár bio erőművébe alapanyagként szállítjuk a savót, ahol szintén hasznosítani tudják.
A nagy mennyiségben felhasznált alapanyagok karton csomagolásait, dobozait szelektíven gyűjtjük.

Beszállítóinkért:


Alapanyagunk több mint fele Somogy megyéből, saját tulajdonú tehenészeti telepeinkről származik. A Dél-dunántúli régióból egészítjük ki a hiányzó mennyiséget, előtérbe helyezve a közeli tejtermelőket. Rajtuk keresztül családjaik számára is biztosítódik így a megélhetés.

 

 


 Kiemelten támogatott terület: a sport


Az egészséges életmód elengedhetetlen része a mozgás. Tudták ezt már a „régiek” is, amikor tamásiban a Dámtej Kft. (a Fino-food Kft. névelődje) támogatta az ottani NB I/B-s női kézilabda csapatot. Éveken keresztül áldozott a vállalat az egészséges életmód támogatására, és mint jó hagyományt, ezt is megtartotta a Fino-food Kft. Igaz, már nem Tamásiban, hanem Kaposváron és Somogy megyében élvezhetik ennek előnyét a sportolók. A vállalat rendszeresen támogatja a Somogy Megyei Sportszövetség rendezvényeit, a Sportgálát, valamint a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozatot is. Termékeinkkel, esetenként pedig pénzzel is segítjük a sportolókat a jobb teljesítmény elérésében. A teljesség igénye nélkül például Gyenesei Leila öttusázót is, aki Somogy megye olimpikonjaként indult a torinoi téli olimpián, sífutásban. Vagy az uszonyos-búvárúszókat, vagy egy kaposvári testépítő hölgyet.
Névadó szponzorai lettünk a kaposvári felnőtt férfi röplabda csapatnak, akik a somogyi tejnek, no és persze a szorgalmuknak köszönhetően évről-évre a csúcsra érnek: mind a Magyar Kupa, mind a Magyar Röplabda Bajnokság első helyét zsinórban  Fino-Kaposvár szerzi meg.